Visie


Opvang heerlijk THUIS! ...met de regelmaat van een kinderdagverblijf.

Lekker meteen spelen als je binnenkomt en vervolgens gezellig met zijn allen fruit eten en wat drinken. Daarna, als het weer dit toelaat, genieten in de grote tuin met veel speelmogelijkheden! Vervolgens komen we met een rode kleur op onze wangen naar binnen om aan tafel te smikkelen van die lekkere boterhammen, samen met een beker melk.

Moe geworden, even een dutje doen en hop weer verder spelen. Ook gaan we kleien, knutselen, wandelen, spelletjes doen, voorlezen, liedjes zingen, filmpje kijken en natuurlijk als het zonnetje schijnt met water spelen. Net waar we zin in hebben!! Dan als we het erg druk hebben gehad met z'n allen eten we nog een koekje met wat drinken of een beker yoghurt. Aan het einde van de dag gaan de kids moe, maar voldaan weer mee naar huis. 

Ik vind het erg belangrijk om een band met de kinderen op te kunnen bouwen en ze daardoor de geborgenheid te kunnen bieden die zij prettig vinden. Door een goed voorbeeld te zijn, wil ik de kinderen leren respect naar elkaar, dieren en eigendommen te tonen. Bij ongewenst gedrag zullen grenzen aangegeven worden en gewenst gedrag zal positief gestimuleerd en geprezen worden. Er zullen misschien andere regels gelden dan thuis, waardoor een kind kennis maakt met normen en waarden in de samenleving. 

De veiligheid van een kind staat voorop. Ons huis is hier ook op ingericht (denk bijvoorbeeld aan stopcontactbeveiliging, traphekjes, rookmelders e.d.). Ook wordt er gelet op de gezondheid van een kind. Is een kind wat verkouden, hangerig o.i.d. dan kan opvang geboden worden. Is een kind echt ziek (hoge koorts), dan hoort het lekker thuis (in eigen omgeving) tezijn bij papa of mama. Mocht een kind tijdens opvang-uren ziek worden, zal er contact zijn met een van de ouders om te overleggen.